Η θετική αντίδραση και οι κόκκινες γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Θετικά “διαβάζει” η Κουμουνδούρου τις πληροφορίες για συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο σχολιάζοντας πως σε μία περίοδο αποσταθεροποίησης είναι επιβεβλημένη κι ως εκ τούτου εφόσον επιβεβαιωθεί και “κλειδώσει” συνιστά θετική εξέλιξη.

Ως γνωστόν άλλωστε κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε προβάλλει ως μονόδρομο για τη χώρα μας το διάλογο με την Τουρκία και μάλιστα σε επίπεδο κορυφής, προοπτική που αμέσως μετά έδειξε να αποδέχεται ο κ. Μητσοτάκης. Πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή και τις διαρροές που προέρχονται από την τουρκική πλευρά, δηλαδή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει στον Έλληνα πρωθυπουργό όλα τα ζητήματα, από την υφαλοκρηπίδα έως την αποστρατιωτικοποίηση νησιών και τις έρευνες για φυσικό αέριο υπενθυμίζει ότι πρέπει να υπάρχουν σαφείς “κόκκινες γραμμές” με άμεσο στόχο τη μείωση της έντασης και απώτερο σκοπό την προσφυγή στη Χάγη για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Κατά τ’ άλλα επιστροφή στους, προ πολέμου στην Ουκρανία, ρυθμούς επιδιώκει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (14-17 Απριλίου) έχει ξεκινήσει και η ηγεσία της Κουμουνδούρου δείχνει πως εξετάζει όλα τα σενάρια ως πιθανά ακόμη και αυτό της προκήρυξης εκλογών τον Μάιο. Ως εκ τούτου τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν κανονικά οι εξορμήσεις του προέδρου του κόμματος τόσο σε γειτονιές της Αθήνας όσο και σε πόλεις της περιφέρειας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη είπε ξεκάθαρα πως κατά τη γνώμη του η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη “νομίζω ότι δεν θα αντέξει”, πρωτίστως λόγω της ακρίβειας και της έλλειψης αντοχών εκ μέρους της κοινωνίας και μάλιστα έθεσε και το δίλημμα της επόμενης αναμέτρησης λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει εάν θέλει έναν πρωθυπουργό της δικαιολογίας ή έναν πρωθυπουργό της υπευθυνότητας.

Σχετικά